Снимката на млада бременна жена, с окървавено лице и  бягаща

...
Снимката на млада бременна жена, с окървавено лице и  бягаща
Коментари Харесай

Жената от снимката пред разрушения родилен дом в Мариупол роди здраво дете |

Снимката на млада бременна жена, с окървавено лице и  бягаща от опустошения родилен дом в Мариупол, се трансформира в един от фрагментите, раздрусали международната общност. За целият свят варварството е ужасяващо, единствено не и за Москва!

Русия публично твърди, че унищоженият родилен дом в Мариупол бил в действителност боен обект. Посолството на Русия във Англия даже се подигра в Туитър, че дамата на фотографията имала доста реален грим, че била блогърка, модел... Постовете получиха възбрана от Facebook и Инстаграм, само че кремълската агитация продължи да се лее, просто тъй като Мариана Подгурска била рекламно лице на козметични артикули и гримове.



Тази нощ в Мариупол, набедената за " измислено бременна блогърка " Мариана роди. Здраво момиченце. И майката, и детето са добре, само че са на студено и в ужасни условия. В обсадения от съветската войска град сега изпитват призрачен дефицит на храна и вода. Мирните жители страдат.

А ето и подборка на изказванията на Москва във връзка бомбардирания родилен дом, хронологично подбрани от самостоятелното издание “Медуза ”:

7-и март - Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че " украинските радикали с всеки минал ден все по-ясно демонстрират същинското си лице ". Позовавайки се на локални поданици, той съобщи, че украинските въоръжени сили са " изгонили целия личен състав на родилен дом № 1 в Мариупол и са го оборудвали с огнева позиция ".

9-и март - Градският съвет на Мариупол заяви, че съветски самолети " целеустремено са бомбардирали детска болница в Мариупол ". " Разрушенията са колосални. Сградата на здравното заведение, където до неотдавна са се лекували деца, е изцяло разрушена ", се споделя в изказване на градския съвет. По данни на локалните управляващи при удара са починали трима души, в това число едно дете, а 17 души са били ранени.

10-и март- Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков даде обещание " безусловно да попита военните " какво се е случило с детската болница и родилния дом в Мариупол. " Ние с вас нямаме ясна информация за случилото се там и сигурно военните ще дават някаква информация. Не мога да кажа ", по този начин Песков отговори на въпросите за атентата.

По-късно на 10-и март- Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че " този родилен дом " в Мариупол " от дълго време е завзет от батальона " Азов " и други радикали ". Според Лавров " всички родилки, всички медицински сестри и въобще целият личен състав е бил изпъден от родилния дом ". " Не за първи път сме очевидци на патетични вопли за по този начин наречените зверства, осъществявани от съветските въоръжени сили ", съобщи съветският външен министър.

Още по-късно на 10-и март - Руското министерство на защитата назова известията за удара по болничното заведение " осведомителна провокация от страна на киевския режим ". Министерството съобщи, че на 9-и март е бил разгласен " спокоен режим " за евакуация на жителите на Мариупол и че " съветската авиация не е поразила безусловно никакви наземни цели наоколо до Мариупол ". Министерството на защитата съобщи, че наоколо до болничното заведение са станали " две обособени инсценирани детонации ".

" Всички чиновници и пациенти бяха разпръснати от националисти. Сградата на болничното заведение е превърната в опорен пункт на националния батальон " Азов " заради удобното си тактическо разположение покрай центъра на града ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Последствията от удара по болничното заведение са снимани от фотографа Евгений Малолетка. Той съобщи пред The Insider: " Заснехме случилото се. Беше въздушен удар, а болничното заведение беше цялостна с хора. Хората излизаха от мазето и от постройката - ние снимахме. Не е имало Азов ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР